Login

Register

Login

Register

Zwarte judobanden

Zwarte judoband

De wachttijd tussen 1e kyu en 1e dan bedraagt minimaal een jaar. Hoe hogerop de dan hoe langer de wachttijd. Na het eerste dan examen krijgt u de zwarte band die zo algemeen bekend is. Deze band laat zien dat u een beginneling bent in het dan-systeem, gefeliciteerd.

Zwarte band kopen via Ippontime.nl

Ippontime.nl biedt zwarte banden aan van diverse merken. Zo bevinden zich zwarte banden in ons assortiment van de merken Adidas, Essimo, Fighting Films, Matsuru en Mizuno.

Functie van de judoband

De functie van de judoband is om de judojas bijeen te houden. De kleur van de judoband geeft het niveau van de drager (judoka) aan; Als je net met judo begint, begin je met de witte band. En hoe meer je judovaardigheid toeneemt, des te donkerder wordt de kleur van de band.

DAN

Wie de zwarte band (DAN genaamd) wil halen, moet voldoen aan zware eisen, die internationaal bepaald zijn. Het examen moet voor een speciale commissie worden afgelegd.

Als je eindelijk je eerste dan hebt behaald, kun je je verder ontwikkelen tot een hogere graduatie. Ook kun je een opleiding gaan volgen en je bekwamen tot gediplomeerd judoleider, judoleraar A of judoleraar B.

Alle 9 resultaten

Door verder gebruik te maken van Ippontime.nl ga je akkoord met ons cookie beleid. Sluiten