Login

Register

Login

Register

Het is eenvoudig om de juiste maat judopak te bepalen.
De kids en training judopakken zijn verkrijgbaar in hele lengte maten, dus in maat 80 – 90 – 100 – 110 cm etc.
Het is het makkelijkst om de lichaamslengte in centimeters te nemen, deze naar boven af te ronden en dan naar de eerste maat te gaan.
Dus als je zelf 136 cm groot bent is het een maat 140 die je nodig hebt. Alleen als je het pak in de droger wilt stoppen dien je een maat erboven te kiezen. Een judopak maat 150 krimpt in de droger normaal naar een maat 145. Semi-wedstrijd en wedstrijd pakken zijn er ook in halve maten (bv. 155, 165). Wanneer u 190 cm bent of groter kiest u wel de maat die bij uw lengte past.

Dingen waar je rekening mee moet houden.

Een nieuw Judopak kan nog krimpen koop deze daarom niet te klein. Alleen wedstrijd Judopakken zijn gemaakt van voorgekrompen katoen. Deze zullen niet meer krimpen en kan u dus goed op maat kopen.

Let er dus op dat Katoen krimpt.

Katoen heeft vele voordelen , het is licht materiaal en neemt veel vocht op. Dit is tijdens het sporten natuurlijk een zeer fijne eigenschap.
Nadelen van katoen zijn dat het snel vies wordt en moeilijk schoon te krijgen is . Ook zal het snel verkleuren door de zon en krimpt het bij het wassen.
Om de krimp van het Judopak zoveel mogelijk te voorkomen kunt u het beste het Judopak de eerste keer in koud water wassen en de volgende keren op 30 graden. Pas na 3 keer wassen kan u het pak op 40 graden wassen.
Droog het pak aan de lucht en niet dmv een droger. Zo voorkomt u de meeste krimp van het pak.

Een Judopak kopen voor kinderen

Hierbij moet je wel rekening houden met de groei van het kind en het krimpen van het pak. Koop voor een kind het judopak te groot. Het beste kan u er 10 cm bij de lengte van het kind erbij tellen. En rond de maat naar boven af. Hierdoor kom je aan de juiste maat van het Judopak. En voorkomt u dat het pak binnen 2 maanden te klein is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *